OVER ONS

Wij zijn Manon, neurologopediste en Jonas, ergotherapeut. Twee therapeuten met een voorliefde voor koken en lekker eten, noem het gerust een verslaving.

Onze samenwerking begon met het introduceren van de IDDSI-schaal en het aanpassen van voedsel in de voorziening waar we alle twee tewerkgesteld zijn.

Het duurde niet lang voor we de drang hadden om onze visie en kennis op vlak van aangepast voedsel verder uit te verspreiden dan onze 24 vaste bewoners.

Stap samen met ons in het avontuur en geniet elke dag van lekker en veilig eten. Eten is een belangrijk deel van ons dagelijks leven, bepalend voor onze kwaliteit van leven. Je kan het niet wegdenken en je kan niet zonder. 

Ons doel is het opleiden van professionelen, patiënten en/of partners tot het correct aanpassen van voedsel zodat iedereen kan genieten van een mooi gedresseerd en veilig bord. Veilig eten begint bij het koken en eindigt bij slikken. Aangepast eten betekent niet minder lekker eten, je moet gewoon anders eten en anders is daarom niet slechter!

Manon Langeraert

Is een 27-jarige neurologopediste. Ze werkt reeds 7 jaar als zelfstandig neurologopediste. Manon behandelt voornamelijk neurogene communicatiestoornissen en dysfagie. Ze begeleidt ook personen met een ondersteund communicatiemiddel. Sinds februari 2020 werkt Manon in VZW De Karrekol waar ze als neurologopediste personen met Cerebrale Parese begeleidt. Sindsdien vormt ze samen met Jonas een onafscheidelijk team.

In haar vrije tijd gaat Manon naar de fitness en houdt ze bezig met alles wat gezonde voeding betreft. Naast sporten is koken een echte passie. 

Jonas Dierckens

Jonas is een 33-jarige ergotherapeut met bijna 11 jaar werkervaring met de doelgroep Cerebrale Parese en ernstige meervoudige beperkingen. Naast zijn werk in VZW De Karrekol is hij ook zelfstandig ergotherapeut gespecialiseerd in woningaanpassingen en het gebruik van technologie in het dagdagelijks leven van personen met een beperking. 

In zijn vrije tijd gamet Jonas samen met zijn twee zonen; Finn en Mattéa. Daarnaast is koken voor Jonas een echte passie. De liefde voor lekker koken en samenwerkingszin bracht Jonas samen met Manon.